Vaping, son çalışmadan sonra sigaraya daha sağlıklı nikotin alternatifi olarak desteklendi

February 14, 2023

hakkında en son şirket haberleri Vaping, son çalışmadan sonra sigaraya daha sağlıklı nikotin alternatifi olarak desteklendi

John von Radowitz

 

Elektronik Sigarasigarayı bırakmış kişiler üzerindeki etkilerine ilişkin ilk uzun vadeli çalışmadan sonra sağlık uzmanları tarafından kesin bir şekilde onaylanmıştır.

Altı ay sonra, gerçekten geçiş yapan insanlare-sigaralarvücutlarında çok daha az toksin ve kansere neden olan madde vardısürekli sigara içenler, bilim adamları bulundu.

 

hakkında en son şirket haberleri Vaping, son çalışmadan sonra sigaraya daha sağlıklı nikotin alternatifi olarak desteklendi  0

Tükürük ve idrar örneklerinin analizine göre, nikotin bantlarının da tütün ürünlerinden çok daha güvenli olduğu görüldü.

Uzmanlar, bulguların e-sigaraların güvenliğiyle ilgili karışık mesajlarla kafası karışan müstakbel sigarayı bırakanlara güvence vermesini umuyor.

Elektronik sigaranın sigara içmek kadar zararlı olduğunu öne süren önceki bazı çalışmaların gerçek dünya deneyimiyle çok az ortak noktası olduğu iddia ediliyor.

Yeni bulgular ayrıca, sigara içenlerin güvende olmak için tamamen e-sigaraya veya nikotin replasman tedavisine (NRT) geçmesi gerektiğini gösteriyor.

Temiz bir mola vermeyi başaramayan çalışma katılımcılarının tükürüklerinde ve idrarlarında hala önemli miktarda tütünle ilgili toksinler vardı.

University College London'dan baş yazar Dr Lion Shahab şunları söyledi: "Çalışmamız, e-sigaraların ve NRT'nin sigara içmekten çok daha güvenli olduğunu gösteren mevcut kanıtlara katkıda bulunuyor ve uzun süreli kullanımlarıyla ilişkili çok düşük bir risk olduğunu öne sürüyor.

”E-sigaralardan vücuttaki toksik kimyasalların seviyelerinin, simüle edilmiş deneyler kullanan önceki çalışmalarda önerilenden çok daha düşük olduğunu gösterdik.Bu, e-sigaraların güvenliği ile ilgili bazı şüphelerin yanlış olabileceği anlamına gelir.

"Sonuçlarımız, e-sigaraların yalnızca daha güvenli olmakla kalmayıp, sağladıkları nikotin miktarının da geleneksel sigaralardan önemli ölçüde farklı olmadığını gösteriyor.

"Bu, insanların istekleriyle daha güvenli bir şekilde başa çıkarak sigarayı tamamen bırakmalarına yardımcı olabilir."

İngiltere Kanser Araştırmaları tarafından finanse edilen bilim adamları, en az altı ay boyunca e-sigara veya yamalar ve burun spreyleri gibi NRT ürünleri kullanmış olan sigara içenler ve sigarayı bırakmış olanlar da dahil olmak üzere toplam 181 kişi üzerinde çalıştı.

Üçüncü bir grup, e-sigara ve NRT ürünlerini kullanırken aynı zamanda sigara içmeye devam etmişti.

Tam zamanlı sigara içenlerle karşılaştırıldığında, yalnızca e-sigara kullanıcıları, akciğer kanseri ile güçlü bir şekilde ilişkili olan bir toksik kimyasal olan NNAL'de %97 daha düşük seviyelere sahipti.

Ancak, yalnızca sigara kullananlar ile hem gerçek sigara hem de elektronik sigara kullananlar arasında NNAL düzeylerinde çok az fark vardı.

Son derece kanserojen akrilamid ve siyanür salan akrilonitril dahil olmak üzere uçucu organik bileşikler (VOC'ler) olarak adlandırılan diğer maddeler de e-sigara kullanıcılarının vücutlarında çok daha az mevcuttu.

Cancer Research UK'de kanseri önleme direktörü Alison Cox şunları söyledi: “Tütüne bağlı ölümlerin yaklaşık üçte biri kansere bağlı, bu nedenle Birleşik Krallık'ta sigara içen 10 milyon kişinin daha fazlasının bağımlılıklarını bıraktığını görmek istiyoruz.

"Bu çalışma, e-sigaraların tütüne göre çok daha güvenli bir alternatif olduğuna dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor ve bu ürünlerin uzun vadeli etkilerinin minimum düzeyde olacağını öne sürüyor.

"E-sigaralar gibi nikotin ikamelerinin faydalarını anlamak ve iletmek, Birleşik Krallık'ta tütüne bağlı ölümlerin sayısını azaltmak için önemli bir adımdır."

Diğer İngiliz uzmanlar Annals Of Internal Medicine dergisinde yayınlanan çalışmayı "benzersiz" ve "önemli" olarak selamladılar.

Andrews Üniversitesi'nde kıdemli araştırma görevlisi Dr Ed Stephens şunları söyledi: "Bu makale, e-sigaraların potansiyel faydalarını doğruluyor ve buhardaki kimyasallardan kaynaklanan riskin sigara dumanındakinden çok daha düşük olduğuna dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor." bir e-sigara, üreticisinin amaçladığı şekilde kullanılır.”

Oxford Üniversitesi'nde kıdemli sağlık davranışları araştırmacısı ve Cochrane Tobacco Addiction Group'un yönetici editörü Jamie Hartmann-Boyce şunları söyledi: "Elektronik sigaraların uzun vadeli güvenliği konusunda hala daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var, ancak bu çalışma, artan kanıtlara katkıda bulunuyor. elektronik sigaralar, uzun süreli NRT kullanmak gibi, normal sigara içmekten çok daha güvenlidir.

"Sigaralar benzersiz bir şekilde ölümcüldür ve elektronik sigaraya veya uzun süreli NRT kullanımına geçen sigara içenler, sigaranın zararının nikotinden değil katrandan geldiğini unutmamalıdır."

Public Health England'ın ulusal sağlık ve esenlik direktörü Profesör Kevin Fenton, bulguların e-sigaraya geçişin sigara içenlere verilen zararı "önemli ölçüde azaltabileceğine" dair daha fazla kanıt sağladığını söyledi.

Sigara içen birinin kendisi ve etrafındakiler için yapabileceği en iyi şey, şimdi, tamamen ve sonsuza kadar sigarayı bırakmaktır.E-sigaralar İngiltere'deki en popüler bırakma yöntemidir ve yerel sigarayı bırakma hizmetleri, en yüksek başarı oranlarına sahip olan ikisini birleştirenlerle birlikte, bırakmanın en etkili yoludur.

Birleşik Krallık Vaping Endüstrisi Derneği sözcüsü şunları söyledi: "Elektronik sigara, son birkaç yılda Birleşik Krallık'ta popülaritesini önemli ölçüde artırdı.Şu anda yaklaşık üç milyon gazete var.

Hükümeti bunun büyük bir halk sağlığı fırsatı olduğunu kabul etmeye ve daha fazla içiciyi tütünden elektronik sigaraya geçmeye teşvik etmek için elektronik sigara endüstrisiyle birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

PA